Porție de sănătate!

Nu cred că am scris până acum despre fructele și legumele pe care le găsim în Malawi, așa că voi încerca pe parcursul a mai mulor articole să descriu aceste binecuvântări din Africa!

Atunci când ne gândim la Africa, ne gândim la animale, banane și fel de fel de alte fructe exotice.

Bananele, aici în Malawi, vin în mai multe specii, fiecare cu gustul și culoarea diferită.

Bananele galbene comestibile, sau pur și simplu bananele obișnuite, se găsesc din plin în Malawi aproape pe tot parcursul anului aici. Bananierul, este o plantă de tip tufă, care ajunge chiar și la înălțimi de câțiva metri; am văzut bananieri de 5-6 metri.


Beneficii:


banane galbene vs banane roșii
Bananele roșii, sunt mai rar întâlnite în magazinele noastră în formă crudă, și mai mult sub formă uscată, de genul pachețelelor de fructe uscate. Aici în Malawi sunt foarte des întâlnite în special în zona sudică a țării. Comparat cu cele galbene, gustul bananelor roșii este mult mai bun, mai dulce și mai apreciat.
O banană roșie care cântărește 99 grame, conține 90 de calorii și 0 grăsimi. Aceeași bucată conține 23 g de carbohidrați, 8% din necesarul zilnic. Alte vitamine întâlnite sunt: A, C, B6 și potasiu. Beneficiile menționate mai sus, pentru bananele galbene, se aplică și la cele roșii.
Fructul pasiunii, este un fruct destul de misterios pentru mulți. Fructul, de culoare roșu deschis sau roșu închis, are mărimea unui ou. Coaja este destul de moale în consistență, însă nu este comestibilă. Pe de altă parte, interiorul este pe deplin comestibil, inclusiv semințele care au o consistență cărnoasă. Gustul este specific, și poate varia în funcția de gradul de coacere. La fructele aproape coapte, gustul este acrișor, iar la cele prea coapte, gustul poate fi chiar amărui. Pulpa (interiorul) are un miros aromat specific, și aspect gelatinos și foarte bogat în suc. 
Fructul pasiunii, sau granadilla, este foarte bogat în vitaminele A și C. Dacă sunt consumate și semințele, atunci acestea oferă și o bogată sursă de fibre. 
Alte varietăți: negru.
2 banane galbene, 1 roșie și 3 fructul pasiunii
Aceste fructe des întâlnite aici în Malawi sunt extrem de sănătoase, gustoase și aromate. Odată ce le vei gusta aici în Africa, cele care le vei cumpăra în magazinele din România vor părea a fi fără nici un gust și fără nici o aromă. Dumnezeu să fie glorificat pentru aceste binecuvântări pe care le putem experimenta aici pe deplin.



Etichete: