Planuri pentru viitor: Orfelinat

Este bine cunoscut faptul că orice lucrare creștină derivă dintr-o viziune și are la bază un scop. În lucrarea lui Dumnezeu, lucrătorii trebuie să aibă viziune sau strategie pentru viitor, altfel lucrarea nu mai este lucrare ci un simplu ritual fără viață.

Încă de când am început să construim biserica din Kachere, în mintea și în inima mea am avut întotdeauna gândul că aș putea să fac mai mult pentru El, însă niciodată nu am știut exact ce.

Astăzi am auzit că în satul Kachere sunt 17 copii orfani și de mamă și de tată, care de multe ori nu mănâncă nici măcar o dată pe zi. Ei stau cu alte rude, cărora le este greu deja să supraviețuiască. Spre exemplu, știu de o casă unde sunt 7 orfani care sunt îngrijiți de bunica lor care, la rândul ei, este văduvă. Ea nu poate să lucreze și din când în când unii o mai ajută cu câte ceva, însă situația lor este foarte grea.


Cuvântul Domnului ne îndeamnă să punem în practică credința pe care o propovăduim, iar cartea Iacov este un exemplu perfect. Dacă cineva are nevoie de ajutor, și nevoile lui sunt clare și sunt vitale, și tu care îl poți ajuta îi spui simplu ca Dumnezeu să aibă grijă de el, ce fel de credință propovăduiești tu? Iacov spune că credința care nu se vede în fapte, este o credință moartă.

Tot Iacov este cel are ne spune că: ”Religiunea curată și neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani și pe văduve în necazurile lor, și să ne păzim neîntinați de lume” (Iacov 1:27). Observați că definiția religiei are în vedere activitatea creștinului de zi cu zi, și nu doar de duminica. Această activitate este una fizică, și nu doar spirituală. Să cercetezi pe un orfan în nevoie este o activitate pe care fiecare dintre noi o poate face, și ea va face vizibilă credința noastră autentică.

Nu putem să nu amintim și de exemplul Domnului Isus care, deși a avut ca scop primar propovăduirea Evangheliei, totuși a vindecat și a hrănit oameni, ocupându-Se astfel și de nevoile lor fizice.

Spuneam la început că orice lucrare creștină derivă dintr-o viziune și are un scop.

VIZIUNE: Orfelinatul va funcționa doar pe timp de zi, și nu va oferi cazare, copiii trebuind să se întoacă la casele lor în fiecare zi. La masa de prânz, ei vor veni, vor mânca, și apoi vor fi învățați o lecție biblică și, poate în viitor, poate vom avea chiar și o școală de alfabetizare cu ei.

SCOP: Gloria lui Dumnezeu. Dorim ca biserica din Kachere să fie o lumină pentru satul acesta. Vrem ca atunci când oamenii vor vedea că ne pasă de orfani, ei să îL laude pe Dumnezeu și să cunoască că noi îL slujim pe Dumnezeul adevărat. Dorim ca acești copii să poată avea cel puțin o masă sigură în fiecare zi iar noi vom folosi acest lucru pentru a-i conduce la Dumnezeu, a-i crește în biserică, și a-i ajuta să devină oameni dedicați Lui. Dorim apoi, prin această lucrare, să avem încă o ușă deschisă către inimile familiilor de unde vin, și către inimile întregii comunități.


În poza de mai jos, cu galben, aveți încercuită proprietatea actuală unde avem biserica. Cu albastru este încercuită noua proprietate pe care am cumpărat-o cu scopul de a avea orfelinatul.


Pentru ca această lucrare să pornească și să funcționeze, avem nevoie de suportul dumneavoastră atât în rugăciune cât și financiar:


71 RON nu cred că reprezintă o sumă extrem de mare pentru nici unul dintre noi, însă cu acești bani, 1 orfan de care Cuvântul ne spune să avem grijă, va avea o masă în fiecare zi a săptămânii și va avea șansa să învețe din Biblie.

Doresc la final să vă îndemn să aduceți acest plan înaintea lui Dumnezeu în rugăciune, pentru că este posibil ca Dumnezeu să vrea ca dvs să fiți cel care să vă implicați. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Până acum, avem 1 promisiune, deci numărul de orfani rămași pentru care trebuie să găsim suport este de 16.                  

Etichete: , ,