Likuni Phala pt. Orfelinat

Likuni Phala
Likuni Phala este o făină autohtonă special amestecată din care se produce un fel de terci care este foarte hrănitor pentru copii. Această mâncare este benefică mai ales copiilor care sunt subnutriți și pentru că Dumnezeu a deschis o ușă, ne-am decis să începem programul Orfelinatului din Kachere.

Această făină care vine ambalată în pungi de câte 2 kg fiecare, conține porumb, soia, micronutrienți, vitamine (A, B1, B2, B3, B12, acid folic, C), minerale (fier, calciu, zinc), lapte, sare și zahăr.

Deja avem 27 de pungi, și fiecare pungă hrănește aproximativ 10 copii, iar pentru cei 17 orfani + învățători, noi vom folosi 2 pungi pe zi. Fiecare copil va primi o porție din acest terci nutritiv dimineața la micul dejun, după care învățătorii îi vor învăța o lecție biblică din Biblia pentru Copii în limba chichewa.


Suntem conștienți că o porție de terci nu este destul unui copil toată ziua, însă mai știm și că e mai bine așa decât ca acei copii să nu mănânce deloc. Situația din sat nu este bună deloc, și mulți din acești orfani stau chiar și toată ziua și nu mănâncă nimic.

Aceste 27 de pungi ne vor ajunge aproape 2 săptămâni, după care va trebui ca Dumnezeu să poarte de grijă așa cum a făcut-o până acum.
Likuni Phala
Pungă de Likuni Phala pe care o vom folosi pt. a hrăni orfanii

Doresc să vă spun că până acum avem doar două promisiuni, însă nimic concret, și nu am primit nici un ban, însă începem prin credință că Domnul ne va binecuvânta.

Vă spuneam într-un alt articol că ne va costa aproximativ 71 RON/lună/copil, adică aproximativ 1200 RON în total. Biserica din Kachere nu își permite să plătească această sumă mare, însă vor strânge mână de la mână și vor ajuta un copil.

Dorința mea este ca prin această lucrare, și frații și surorile de aici să învețe să dea și să se jertfească. În plus, bucătăreasa și învățătoarea care vor ajuta la orfelinat vor face totul în mod voluntar și pentru Domnul.

Pentru că nu avem nici clădire încă, orfelinatul va funționa în clădirea bisericii, și mâncarea va fi gătită afară.

Deși nu avem bani pentru acest proiect, și nu avem nici clădire, dorim să începem pentru că avem încredințarea că este voia lui Dumnezeu. Dumnezeu de multe ori cere copiilor Lui să se încreadă în El chiar dacă nu văd nimic concret înaintea ochilor. Avraam a fost un astfel de om care și-a părăsit țara și comfortul, bazat doar pe promisiunea lui Dumnezeu, deși nu știa nici unde se îndreaptă și nici cât va dura călătoria.

Pentru mai multe detalii despre Orfelinat, vă rog să citiți articolul acesta: http://mission2malawi.blogspot.com/2012/06/planuri-pentru-viitor-orfelinat.html

Vă rugăm să vă rugați pentru noi, să vă rugați pentru nevoile necesare acestei lucrări, și pentru binecuvântare din partea lui Dumnezeu!

Etichete: , , ,